Jdi na obsah Jdi na menu
 

Všechno, co jsi chtěla vědět o tampónech !

11. 8. 2010

zdroj: top dívka

Sex s tampónem ?

No tak na tohle zapomeň! Sex při menstruaci sice néní zakázaný, ale je vyloučené ho dělat,pokud máš zavedený tampón ! Pochva je sice elastická, ale tolik se tam toho vážně nevejde ! A navíc by se taky mohlo stát, že vniknutím penisu by se tampón dostal hlouběji, než by měl být, zmizela by v tobě i šňůrka a bylo by dost obtížné ho vyndat !

Jak dlouho nechat tampón v těle ?

Nejdelší doba, po kterou může zůstat tampón v těle je kolem osmi hodin. Je to ale docela individuální  věc. Vždycky záleží na intezitě krvácení. Některé holky se při prvních dnech cyklu mění tampón třeba každé 4 hodiny. Při každé výměně je proto dobré sledovat, jak moc je tampón nasáklý a tomu přuzpůsobovat jeho délku ponechání v těle.

S tampónem do vody ?

Samozřejmě ! Tampóny, jako jediné menstruační hygienické pomůcky umožňují pobyt ve vodě- a to je super! Můžeš si bez problémů užívat u vody, i ksyž to zrovna máš. Vždycky je ale dobré tampón vyměnit chvíli po tom, co vylezeš z vody a taky v bazénu netrávit hodiny.

Jak ho zavést ?

V každé krabičce tampónů najdeš podrobný návod, jak správně zavést tampón. Před prvním použitím je nutné si ho přečíst. Většinou se ale zavádí v leže. Před aplikací si umyj ruce ! Pro snadnější a hygieničtější zavedení doporučujeme tampóny Tampax, které mají aplikátor, pro snadné zavádění. (podrobnější návod najdete na našich stránkách www.vsepropubertacky.estranky.cz/clanky/menstruace/prvi-pouziti-tamponu---krok-za-krekem_-zavedeni-tamponu )

Smím si vzít tampón na noc?

Ani tohle néní problém. Důležité ale je zvolit správnou velikost. Tampón budeš mít přece jen v těle cca 8 hodin, takže musí dobře absorbovat. Dej si na to pozor hlavně v prvních dnech cyklu, kdy je krvácení silnější. Důležité je taky, abys ho nezapoměla ráno vyměnit za nový

Může se tampón ztratit uvnitř těla ?

Správně zavedený tampón se nachází ve střední části vagíny. Ať už používáš tampóny s aplikátorem, nebo bez, vždycky ho zavedeš jen do střední části vagíny. Protože otvor děložního čípku je malý a taky protože neexistuje síla, která by tampón vytlačovala vzhůru do děložního čípku a dělohy, tampón nemůže samovolně vklouznout do dělohy !

Můžu mít tampón, i když jsem panna ?

Jasně ! Vůbec néní důvod se ničeho bát. Tampńy ve velikosti mini jsou pro holky, které ještě neměly sex, úplně ideální.

Jak vybrat spárvnou velikost ?

Tampóny si vybírej podle intenzity krvácení. Třeba značka Tampax dělá 4 různé velikosti : Lites,Regular,Super, a super plus. Většinou stačí na první dny tampóny Regular (normální tampóny) a ke konci cyklu Lites ( mini tampóny).Pokud máš krvácení silnější, použij velikoost super.

Může se vytahovací šňůrka odtrhnout od tampónu ?

Při výrobě tampónu je vytahovací šňůrka pevně přidělena k apsorpčnímu tělu. Různí výrobci používají různé metody připevňovní, ale všechny zajišťují spolehlivé připevnění. Jestli si chceš ještě před zavedením tampónu ověřit pevnost, stačí za šňůrku zatáhnout.

A ještě tyhle stránky sou fakt dobry, hodně jsem se tam dověděla http://www.obtampony.cz/teen

a ještě takhle to dopadne když si někdo z takovíhle věcí dělá srandu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

A co déle než 8 hodin?

Ell,8. 8. 2014 21:19

Furt přemýšlím nad tím, co tak hrozného se může stát když těch 8 hodin překročím.. Jestli tampon pak nebudu moct vyndat nebo hrozí riziko infekce...

Re: A co déle než 8 hodin?

Miss,28. 4. 2015 21:12

Já bych řekla že jednoduše proteces :/

sex s tamponem

kabra,26. 12. 2013 21:34

sex s tamponem je běžná záležitost (viz www.beppy.cz)

...

Lucka,12. 9. 2013 21:43

jak jsi mám zavést tampon? četla jsem že si mám dřepnout ale není to blbé si na záchodě dřepnout?

Re: ...

Anonym,25. 9. 2013 22:36

Stačí když si lehce pokrčíš kolena do dřepu ale né úplně samozřejmě. ;)